De boeren van Oregional

Onze boeren zijn gevestigd in de regio Nijmegen, Arnhem en de Liemers. De boeren van Oregional hebben duurzaamheid hoog in het vaandel staan. De boeren en telers doen hun uiterste best om iedere dag weer verse en smaakvolle producten te produceren. Bauernladen Hebben Bauernladen Hebben De familie Hebben heeft veel aandacht voor dierenwelzijn. De varkens hebben een grote stal om rond te scharrelen, lopen op stro en krijgen graan van de eigen boerderij. Heiner Hebben: "Ze krijgen geen antibiotica of hormonen. Het is eerlijk vlees. Dat ze niet zo hard groeien vertaalt zich in een goede kwaliteit.
Betuwe Brassica Betuwe Brassica Twan Houterman heeft een akkerbouw/vollegrondsgroentebedrijf in Bemmel. Zijn vader en oom hadden op deze locatie een gemengd bedrijf met vee, fruit en akkerbouw, typisch voor de Betuwe in die tijd. In 2001 begon Houterman hier met het telen van akkerbouwgewassen.
Boer Spierings Boer Spierings Kenmerkend voor Boer Spierings kaas is de geur en smaak. Het is alles behalve een gestandaardiseerd eenheidsproduct. De unieke, volle smaak is te danken aan het voer, de melk, de grondsoort, gras, receptuur, bereidingswijze en de rijping.
De Klispoel De Klispoel De Klispoel is de enige waterkerskwekerij in Nederland. Ook telen ze allerlei soorten sla. De sla en de waterkers worden biologisch geteeld. Omdat de sla buiten wordt geteeld, heeft het een wat steviger blad en mooie, intense kleuren. Bovendien is het nitraatgehalte laag in vergelijking met kassla.
De Zeelandsche Hof De Zeelandsche Hof Joep Bless en Ria Kroes combineren de kleinschalige varkenshouderij met een bed en breakfast, een camping, trekkershutten en recreatieve activiteiten. De kwaliteit van hun varkensvlees is onmiskenbaar. Uniek is dat het varkensvoer zo van hun eigen land komt: een combinatie van tarwe, mas en gerst. En dat proef je!
Douven Blauwe Bessen Douven Blauwe Bessen Theo Douven begon in 2001 met de teelt van blauwe bessen. Hij wilde een product gaan telen dat hij zelf lekker vond en waarvan hij zelf de afzet kon doen. Samen met zijn vrouw verdiepte hij zich in de teelt van blauwe bessen en inmiddels staan er 12 rassen. Bij Douven thuis zijn ze gek op blauwe bessen: "Soms eten we er wel een kilo van!"
Fruitbedrijf de Woerdt Fruitbedrijf de Woerdt Sinds 1977 telen Nico en Greet van Olst appels, peren, kersen en pruimen. De boerderij ligt op een terp in het Rivierengebied, ook bekend als 'woerd'. Van de ruim 20 hectare staat tweederde beplant met appelbomen. De Woerdt is een begrip in de weide omgeving. Wat opvalt is het grote aantal appelrassen dat ze hebben, wel vijftien!
Fruitbedrijf van Kesteren Fruitbedrijf van Kesteren Els en Herman van Kesteren telen diverse soorten fruit. Ze hebben 12 hectare fruit, vooral appels, peren en pruimen. Sinds een aantal jaar zijn zij zich gaan specialiseren in het kleinfruit, waaronder rode bessen, frambozen en bramen, maar ook de bijna vergeten kruisbes.
Groentenhof Poelen Groentenhof Poelen Tussen de glooiende heuvels van Groesbeek teelt Chris Poelen courgettes, pompoenen en spitskool. Poelen begon 10 jaar geleden op deze locatie met een akkerbouwbedrijf. Het bedrijf begon met een paar planten, nu staat er 5 hectare pompoenen, 20 hectare courgettes en 5 hectare kool.
Het Scharrelnest Het Scharrelnest Het Scharrelnest onderscheidt zich met dagverse eieren en de ambachtelijke eierproducten. Zowel de eierpasta als de advocaat laat de familie van Santvoort elders verwerken. "Samen met een kok ontwikkelden we een recept voor een heerlijke advocaat. Het recept is natuurlijk geheim.
Natuurkoeien Natuurkoeien "We hebben een vleesbedrijf waarbij dierenwelzijn en kwaliteit voorop staan", vertelt Jos Bolk vol passie. "We zitten aan de noordrand van de Gelderse Poort, een groot natuurgebied. Onze koeien grazen dus in de natuur. Daarnaast laten we ze ook in overleg met Staatsbosbeheer in natuurgebieden grazen voor het natuurbeheer.
Kaasboerderij Vanelly Kaasboerderij Vanelly Het bedrijf heeft als principe goed voor de dieren te zorgen en ook verantwoord met het milieu om te gaan. Dat is ook de reden dat ze recent zonnepanelen op het dak van de schuur hebben laten monteren en het bedrijf daarmee volledig op zonne-energie draait. De producten van kaasboerderij Vanelly zijn vooral voor de particuliere markt bestemd.