De boeren van Oregional

Onze boeren zijn gevestigd in de regio Nijmegen, Arnhem en de Liemers. De boeren van Oregional hebben duurzaamheid hoog in het vaandel staan. De boeren en telers doen hun uiterste best om iedere dag weer verse en smaakvolle producten te produceren. Bauernladen Hebben
Omschrijving
Dit familiebedrijf had vroeger zeugen. De stallen zijn nu in gebruik voor extensieve varkens- en kalkoen-houderij.  In een omgebouwde stal heeft Heiner Hebben sinds 1994 een boerderijwinkel. Daarin verkopen ze vers vlees van hun eigen varkens en kalkoenen, rundvlees van de buren en verwerkte vleesproducten van enkele slagers uit de buurt. Ook verkopen ze er diverse andere streekproducten, waaronder aardappelen, eieren, fruit, wijn, sappen etc. Aan Oregional levert Bauerladen-Hebben verwerkte vleesproducten, zoals droge metworst, schinken en beenham. Heerlijke streekproducten, op ambachtelijke en diervriendelijke wijze gemaakt.

De familie Hebben heeft veel aandacht voor dierenwelzijn. De varkens hebben een grote stal om rond te scharrelen, lopen op stro en krijgen graan van de eigen boerderij. Heiner Hebben: "Ze krijgen geen antibiotica of hormonen. Het is eerlijk vlees. Dat ze niet zo hard groeien vertaalt zich in een goede kwaliteit. Smaakvol en van een goede structuur. Ook onze kalkoenen hebben volop ruimte in de voormalige varkensstallen. Rundvlees "heeft Hebben niet van eigen koeien, maar van het bedrijf van de buren. Deze hebben Limousin koeien, een sterk ras dat geen preventieve antibiotica nodig heeft.

Heiner Hebben zelf houdt erg van een speklapje van eigen boerderij. "Je merkt dat speklappen van een varken dat in alle rust en zonder toevoegingen opgroeit veel meer smaak heeft en steviger is dan uit de bio-industrie. Het vlees behoudt het volume, je houdt veel meer over. Een speklap is ook heerlijk op de barbecue. Daar kunnen we echt van genieten."


Omgeving
Kranenburg ligt ongeveer 10 km ten westen van de stad Kleve, vlakbij de Nederlandse grens. Het Kranenburggebied maakt onderdeel uit van het Duitse deel van de Duffelt. Het gebied ligt in de driehoek van Nijmegen, Beek (Ubbergen), Millingen aan de Rijn en Kleve. In het middeleeuwse centrum van Kranenburg vindt u veel sporen van de oude geschiedenis van het stadje. Deze stad was tot laat in de middeleeuwen van strategisch belang. Dit is nog goed te zien aan de met wallen versterkte stadskern. Een juweel van Niederrheinse bouwkunst is de laatgotische bedevaartskerk St. Peter und Paul. Nog steeds komen er elk jaar weer talloze mensen het miraculeuze kruis van Kranenburg vereren. Kranenburg ligt met de acht bijbehorende dorpen in een landschap vol afwisseling. Al deze dorpen hebben een eeuwenoude geschiedenis met een eigen karakter.
In het nabijgelegen Rijkswald, het grootste aaneengesloten bosgebied in Nordrhein Westfalen, vinden wandelaars, fietsers en ruiters alles wat hun hartje begeert. Liefst 68 % van Kranenburg is natuurreservaat en bos.