De boeren van Oregional

Onze boeren zijn gevestigd in de regio Nijmegen, Arnhem en de Liemers. De boeren van Oregional hebben duurzaamheid hoog in het vaandel staan. De boeren en telers doen hun uiterste best om iedere dag weer verse en smaakvolle producten te produceren. Boer Spierings
Omschrijving
Al ruim 150 jaar drijft de ondernemende familie Spierings een landbouwbedrijf. Jasper Spierings heeft het bedrijf van zijn vader overgenomen. Tot 1942 overstroomde hun grond regelmatig waardoor vruchtbare kleigrond ontstond, waarop Boer Spierings zijn gras teelt. Zijn koeien leveren de melk voor de kaas.
De rode draad door al hun werkzaamheden heen is het rechtstreekse contact met de consument en de wens om hun kennis met anderen te delen. Kenmerkend voor Boer Spierings kaas is de geur en smaak. Het is alles behalve een gestandaardiseerd eenheidsproduct. De unieke, volle smaak is te danken aan het voer, de melk, de grondsoort, gras, receptuur, bereidingswijze en de rijping.

Het bedrijf telt 70 melkkoeien en 60 kalveren. In de stal staat koecomfort centraal en wordt ammoniakuitstoot zoveel mogelijk voorkomen. Jasper is enthousiast over de koeien: "Onze Brandrode runderen zijn rustig en vriendelijk, zowel voor elkaar als voor mensen. Het Brandrode Rund is sterk en sober. De dieren zijn vruchtbaar, kalven gemakkelijk en zijn goede moeders voor hun kalven. Ze grazen in natuurgebieden van Natuurmonumenten en zij zogen hun eigen kalveren. Je kunt onze Brandroden koeien zien in het natuurgebied de Middelwaard bij de spoorbrug in Ravenstein. Wandel er eens rustig tussen door!"

Kaas maken is handwerk
Boer Spierings kaas is een ambachtelijk product. "De bereiding is voor een deel handwerk. Toewijding, gevoel voor de kaas en heel schoon werken zijn noodzakelijk voor het verkrijgen van een smakelijke kaas. Kenmerkend voor onze kaas is de echtheid, ambachtelijkheid, authenticiteit, smaak en duurzaamheid. Voedselveiligheid is natuurlijk van groot belang. Echte Boerenkaas wordt bereid van zogenaamde ‘rauwe' melk. Dat is melk die geen enkele behandeling heeft ondergaan. We hebben ervoor gekozen om onze melk te pasteuriseren. Daardoor wordt een aantal bacteriesoorten gedood.  Onze kaas heeft het keurmerk Echte Boerderijzuivel. Dat is de garantie voor de authentieke bereiding op de boerderij, met de melk van de eigen koeien. We hebben de hele keten in eigen hand: het bemesten van het land, het melken van de koeien, het maken van melk tot kaas tot en met het rijpen van de kaas. Dat waarborgt de beste kwaliteit en smaak en men kan er van op aan dat de producten het milieu niet aantasten."