De boeren van Oregional

Onze boeren zijn gevestigd in de regio Nijmegen, Arnhem en de Liemers. De boeren van Oregional hebben duurzaamheid hoog in het vaandel staan. De boeren en telers doen hun uiterste best om iedere dag weer verse en smaakvolle producten te produceren. Groentenhof Poelen
Omschrijving
Tussen de glooiende heuvels van Groesbeek teelt Chris Poelen courgettes, pompoenen en spitskool. Poelen begon 10 jaar geleden op deze locatie met een akkerbouwbedrijf. Dat het de teelt van pompoenen werd, was mede te danken aan een schoolproject dat hij had gedaan. Het bedrijf begon met een paar planten, nu staat er 5 hectare pompoenen, 20 hectare courgettes en 5 hectare kool.

Milieubewuste teelt
Chris Poelen teelt op een professionele en milieubewuste manier. Het gehele teeltproces, van plantje tot eindproduct, is GlobalGAP gecertificeerd. Een juiste perceelkeuze en nieuwe inzichten in bemesting en beregening voorkomen uitspoeling van meststoffen. Hoewel de producten van nature weinig ziekten hebben, wordt soms voor het tegengaan van bacteriën en schimmels natuurlijke middelen ingezet. Chris Poelen vindt niet alleen de kwaliteit van het teeltproces, maar ook van de organisatie heel belangrijk. "Kwaliteit is een optelsom van factoren, die tezamen tot succes leidt".

Vele soorten en maten
Poelen is gespecialiseerd in spitskool. Wekelijks wordt er nieuwe kool aangeplant, zodat Poelen van half mei tot begin november kan leveren. Daarna leveren ze vanuit de koelcel, waar de kool onder optimale omstandigheden wordt bewaard. Door de vele rassen met elk hun specifieke eigenschappen, kunnen ze elke klant op maat bedienen. Er is spitskool met of zonder blad, voor de snijderij of voor de versmarkt, per kg of per stuk, klein of groot en in allerlei soorten verpakking.
De eetbare pompoenen en sierkalebassen behoren tot de familie Cucurbitaceae, waartoe ook meloen, komkommer en courgettes behoren. Poelen levert van 1 augustus tot kerst allerlei soorten pompoenen met verschillende smaken. Er vindt veel vernieuwing plaats. Zo zijn er nu de hele platte pompoenen. Sierkalebassen zijn er ook in allerlei formaten en vormen. Courgettes hebben vooral warmte en water nodig om te groeien. Vanaf het late voorjaar worden er iedere dag courgettes vers verpakt en verkocht. Het oogstseizoen wordt verlengd door nog een zomer- en herfststeelt te planten.