De boeren van Oregional

Onze boeren zijn gevestigd in de regio Nijmegen, Arnhem en de Liemers. De boeren van Oregional hebben duurzaamheid hoog in het vaandel staan. De boeren en telers doen hun uiterste best om iedere dag weer verse en smaakvolle producten te produceren. Het Scharrelnest
Omschrijving
Hans en Paula van Santvoort kochten in 1997 een boerderij in het buitengebied van Wijchen. Ze begonnen met meerdere bedrijfstakken. Na de vogelpest leek het hun niet verantwoord om alleen kippen te houden. Het houden van scharrelkippen voor eieren is wel een belangrijk bron van inkomsten. Daarnaast hebben ze een boerderijwinkel, een boeren-minicamping en een caravanstalling. Ze willen het hun gasten graag naar de zin maken. Die kunnen dan ook ten allen tijde verse producten kopen en de dag 's morgens beginnen met een vers eitje en verse broodjes. Buiten openingstijden kunnen klanten en gasten van de camping eieren en andere producten uit een eierautomaat halen.

Producten van eigen eieren
In hun streekwinkel verkopen Hans en Paula dagverse eieren, maar ook eierpasta (diverse soorten macaroni en spaghetti) en advocaat van eigen eieren. Deze kunt u ook via Oregional verkrijgen.

Aardbeien
Naast eieren en eierproducten telen ze ook smaakvolle aardbeien (Elsanta) voor de verkoop aan huis en aardbeien (Corona) voor zelfgemaakte jam, sap, ijs en zelfs aardbeienwijn. "We plukken ze als ze praktisch helemaal rood zijn. Dan hebben ze voldoende zon gehad en zitten er veel suikers in voor een heerlijke smaak. Dat is een groot verschil met aardbeien uit de supermarkt, die deels groen geplukt worden en daardoor minder smaak hebben".

Geheim, professioneel recept
Het Scharrelnest onderscheidt zich met dagverse eieren en de ambachtelijke eierproducten. Zowel de eierpasta als de advocaat laat de familie van Santvoort elders verwerken. "Samen met een kok ontwikkelden we een recept voor een heerlijke advocaat. Het recept is natuurlijk geheim. Deze advocaat lijkt in de verste verte niet op die uit de winkel. Het is echt een ambachtelijk product met een volle smaak, zonder kleurstof en een eigen structuur. Ook het bekende restaurant 'Thuis bij Fien' uit Wijchen gebruikt deze advocaat", vertelt Paula trots. Voor advocaat worden de dooiers van eieren gebruikt. Van het overgebleven eiwit gaan ze schuimpjes maken. Op de vraag hoe ze zelf het liefst advocaat gebruikt, noemt Paula dat het heerlijk is op ijs. "En het is echt geen product voor alleen oude mensen. Ook jonge mensen vinden het lekker".