De boeren van Oregional

Onze boeren zijn gevestigd in de regio Nijmegen, Arnhem en de Liemers. De boeren van Oregional hebben duurzaamheid hoog in het vaandel staan. De boeren en telers doen hun uiterste best om iedere dag weer verse en smaakvolle producten te produceren. Willems Varkensvlees
Omschrijving
Eerlijk & heerlijk varkensvlees
Het gevoel van het varken boven het gewin van de mens… De consument vraagt terecht steeds meer naar eerlijk varkensvlees. Vleeshandel Willems weet al drie generaties dat je dit alleen bereikt met een 100% focus op het welzijn van het varken tijdens zijn leven. Die filosofie brengt Vleeshandel Willems met veel succes in de praktijk. Eerlijk en heerlijk varkensvlees? Dat bereiken we door uitsluitend zaken te doen met dezelfde en ons bekende varkenshouders. Dé waarborg voor diervriendelijke huisvesting, vertrouwd varkensvoer, een groen label én zo min mogelijk schadelijke effecten op het milieu.
Dierenwelzijn krijgt steeds meer aandacht. En Vleeshandel Willems juicht dit van harte toe. Het lichamelijke en geestelijke welzijn van de dieren mag nooit wijken voor het commercieel gewin. Kortom, het gevoel van het varken boven het gewin van de mens.

Aandacht voor sociaal aspect
Varkens zijn sociale dieren die ruimte nodig hebben. De varkens van Vleeshandel Willems hebben en krijgen volop de ruimte. Betrouwbaar en lekker vlees krijg je ook door onnodige ingrepen aan het dier achterwege te laten. Daarom hebben bijvoorbeeld al ‘onze’ varkens een herkenbare staart. Goed eten, moederlijke aandacht
en een normaal dag-nachtritme. De varkens krijgen verantwoord geselecteerd voer te eten zonder diermeel. De biggetjes blijven langer bij hun moeder en hebben ruime stallen met stro en stallen met ramen. Dit schenkt de dieren een natuurlijk dag-nachtritme.

Excellente erkenningen
Vleeshandel Willems heeft zowel een EEG-erkenning als een Skal (biologisch) certificaat. Dit zijn strenge Europese richtlijnen die elke dag weer opnieuw gecontroleerd worden door de VWA (Voedsel en Waren Autoriteit). Deze instelling controleert zorgvuldig of Vleeshandel Willems de vereiste bedrijfshygiëne en persoonlijke hygiëne nastreeft. Ook vindt er op ons varkensvlees regelmatig monstering plaats door een laboratorium (KBBL Wijhe) en wordt streng gekeken of de bacteriologische situatie conform de wettelijke normen is.